Tenisky Adidas Superstar oslavili 50 let.

Ti, co jsme se narodili v 80. letech si ještě dobře pamatujeme časy, kdy jsme dychtivě prahli po teniskách, které znamenaly status. Chlapci i dívky toužili po originálních SuperStar a se závistí dívali na toho, kdo v nich přišel do třídy. Adidas Superstar však ani dnes neztrácejí na popularitě. A to i přesto, že loni oslavili 50-tku.

Tenisky Adidas Superstar oslavili 50 let.  Basketbal adidas.

V dnešním světě plném technologií, značek a nekonečné nabídky se nachází jen málo výrobků, které přežily celé generace. Jedním z nich jsou bez pochyb Adidas Superstar. Tenisky s jednoduchým, ale o to přitažlivějším designem ovlivňují mládež a kultury po celém světě již padesát let navzdory tomu, že jejich vzhled se po celá desetiletí prakticky nezměnil. Jejich příběh se začíná psát v 70. letech 20-století, kdy v adidas Originals Superstar začali hrávat basketbalisté v americké NBA. Po závratné popularitě, která způsobila šílenství i mezi fanoušky národní ligy je z nohou famózních hráčů vytlačili lukrativnější smlouvy od konkurenčních sportovních gigantů. A tak se na první pohled zdálo, že tenisky zůstanou ve stínu jiných značek. Opak však byl pravdou.

Adidas Superstar a street style 

Adidas Superstar a street style 

Adidas Superstar si našli místo v nově vznikající pouliční kultuře. Vděčí tomu především skupině Run D.M.C., která kromě toho, že formovala rapovou hudební scénu a povýšila street style na kult, šířila i povědomí značky Adidas. Kluci z této skupiny se totiž na koncerty oblékali do teplákových souprav brandu a k nim si vždy obuli právě Superstar tenisky. Ty nosili výhradně bez tkaniček. Chtěli tak upozornit na prostředí amerických věznic, kde vězni nemohou mít tkaničky na botách kvůli hrozbě uškrcení. Tak či onak. I taková malá vychytávka věděla vzbudit vášně nejen mezi fanoušky, ale také odpůrci tohoto stylu a ještě více tak upozornit na Superstar tenisky, čím jen více podpořila jejich popularitu.

Adidas Superstar 2020 foto 3

Adidas Superstar 2020

Stručný příběh tenisek Superstar je přímo propojen s jejich nejnovějším vydáním Adidas Originals Superstar 2020. Aktuálně jejich najdeš v naší nabídce s designem plně kopírujícím ty před 50-tých let, kdy se poprvé objevily na pultech obchodů. Ikonické tenisky s legendárními třemi pruhy po stranách pro tebe máme v černém a bílém provedení. Od původních z roku 1970 se však po technické stránce značně zlepšily. Originální špička ve tvaru mušle (shelltoe), která poprvé zdobila nohu tehdejší basketbalové hvězdy Kareem Abdula Jabbar, je obepnutá přírodní kůží. Pohodlí a jistotu ti dodá polstrování kolem kotníků a před nárazy tě zas ochrání gumová podrážka. Adidas Superstar za svou 50-letou historii vyšla v mnoha provedeních a spolupracovala s několika celebritami z hudebního či sportovního světa, ale pro nás originální Superstar v podobě adidas Originals Superstar 2020 zůstanou forever and for always No.1

Adidas Superstar Vegan foto 4

Adidas Superstar Vegan

Novinka, která zasáhla trh s teniskami ADIDAS Superstar je jejich veganská verze. Tento kousek je vyroben bez použití živočišných materiálů. Svým designem vzdávají hold minulosti a však jsou obrovským krokem do budoucnosti. Zkus si je obout i ty a vykročit do budoucnosti.

⌨️ K. Kmeťová 📸 adidas


Kamenné prodejny Board Paradise