Péče o obuv

Nové kožené tenisky jsou jednoznačně imageovým kouskem, kterým budeš nějaký ten pátek ohromovat ulice. Kůže, semiš či nubuk však patří mezi přírodní materiály. O ty se musíš poctivě starat. Jinak riskuješ, že tvé nové boty budou po pár obutích vypadat starě a opotřebovaně.

Péče o kožené boty

 

Kožené svršky, k nimž patří kromě kůže i semiš, vyžadují pravidelné ošetření voskem. První aplikaci jsi měl provést hned poté, co doma tvé milované Nike Air Max Excee Shoes vyndáš z krabice. Po navoskování je nech úplně vysušit a nanes na ně ochranný sprej. Ideální je například Sneaky Protector Spray, které tvé nové krásky ochrání před deštěm i jinou vlhkostí. Navíc jde o univerzální prostředek, čili jej můžeš použít i na jiné typy tvých bot.

Sneaky Protector Spray,Péče o kožené boty

Mokré boty suš pozvolna

Péče o kožené boty, ale také jiný druh obuvi je náročná zejména tehdy, pokud se zamočí. Dávej si proto pozor, aby k těmto nehodám docházelo jen sporadicky. Pokud se ti však podaří v kožených DC Pure Ht Wr pěkně vyšroubovat ve sněhu, v žádném případě je nesuš na radiátoru. Riskuješ tím, že boty popraskají. Ideální je, pokud je necháš vysušit pozvolna. Nech je proto odpočívat i tři dny na napínácích na boty.

Investuj do napínáků a deodorantů

 

Právě napínák na boty je chytrá pomůcka, kterou by si doma rozhodně měl mít. Na trhu najdeš spoustu variant napínáků. Při výběru vhodného pro tebe vol velikost totožnou s tvou nohou az materiálů upřednostni přírodní před syntetickými. Napínáky ti pomohou zachovat původní tvar tvé oblíbené boty a zároveň díky ní v ní proudí vzduch. Ten tvé kožené tenisky po celém dni provětrá a zbaví je nepříjemných pachů. Osvěžit boty můžeš také prostřednictvím Sneaky Shoe Freshener and Deodorant, který ti kromě obuvi pomůže refreshnout i tvé kšiltovky.

 

Sneaky Shoe Freshener a napínák tenisek

Šetrné čištění

Krásné voňavoučké Quiksilver Mission z voděodolného semiše budeš muset po prvotní ochraně i sem tam vyčistit. Tenisky ani žádné jiné boty nedávej do pračky. Své oblíbené kousky snadno vyčistíš se speciálními prostředky určenými pro tuto činnost jako je Sneaky Shoe Cleaning Kit. Kartáček, hadřík a speciální pěnový čistič jsou tou správnou volbou pro opětovné navrácení lesku tvým oblíbeným botám.

 Sneaky Shoe Cleaning Kit. Kartáček, hadřík a speciální pěnový čistič

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 Sneaky


Kamenné prodejny Board Paradise