Jak vyčistit semišové boty

Street style je nabitý botami s příměsí semiše. Fičí na něm designéři v Nike i Vans či jiné cool brandy. Tento specifický kožený materiál má styl a nabízí příjemný komfort. Na druhé straně je však náchylný do sebe vsáknout vše, co ho na ulici potká. Proto jsme pro tebe připravili rychlého průvodce jak vyčistit semišové boty a vrátit jim sametovou hebkost.

Vyzbroj se správnými nástroji


Při běžném nošení se na semišových botách hromadí nečistoty, vodní skvrny, stopy po soli a další nečistoty. Ty se spojují zejména s nepříznivým počasím, který tento typ kůže moc nelibuje. Proto, aby tvůj nový semišový old school kousek neobýval více polici ve skříni než tvou nohu, vyzbroj se správnou výbavou na čištění semiše. Investuj do krystalické pryže na odstraňování nečistot a kartáčku na obnovení semiše a nubuku. Ideální je například naše Sneaky Suede and Nubuck Cleaning Kit. Určitě však do svého seznamu přidej také dobrý impregnační sprej a čistící pěnu. Nám se v tomto případě osvědčily také výrobky do Sneaky jako Sneaky Protector Spray či Sneaky Shoe Cleaner.

Čistí suché semišové boty

Před samotným čištěním semišových tenisek či jiných bot se vždy ujistí, že jsou suché. Protože pokud se rozhodneš je čistit ještě za horká, můžeš nečistoty vtlačit více dovnitř vláken. Naděláš si tak více škody než užitku. Nesnaž se však urychlit ani jejich sušení položením pod radiátor či horký fén. To by je mohlo pěkně poškodit. Semiš by se vysušil a ztvrdl. Takže boty by víc už nebyly pohodlné ani by nevypadaly dobře.


Jak vyčistit semišové boty

No a teď přejdeme ke slíbenému návodu na čištění semišových bot. V prvním kroku budeš potřebovat kartáček a krystalickou gumu Sneaky. S jejich pomocí odstraníš z tvých oblíbených semišových tenisek nečistoty a malé skvrny. Používej však malý tlak, aby nedošlo k poškrábání materiálu. Na odolnější skvrny a stopy po silniční soli použij Sneaky Shoe Cleaner. Ten aplikuj na boty pomocí speciálního hadříku. Po vyčištění a usušení bot na nich nanes Sneaky Protector Spray, který je ochrání od dalšího znečištění vnějšími vlivy. Pokud se však chceš vyvarovat nepříjemností s čištěním semišových bot, použij tento sprej ještě před jejich první procházkou, tedy jakmile je doma vybalíš z krabice.

⌨️ K. Kmeťová 📸 Sneaky


Kamenné prodejny Board Paradise