Jak vyčistit bílé látkové tenisky

Bílé látkové Conversy, Jordans co Adidasy jsou nadčasovým kouskem, které každou letní sezónu dodají ten správný vibe jakémukoli streetstyle outfitu. Problém však nastane, když se na nich objeví ošklivé žluté a černé skvrny. Praní v pračce je v tomto případě jedna z nejhorších možností, proto se nyní podíváme na to, jak vyčistit bílé látkové tenisky bez ničivých následků.

 

Domácí recepty na čištění

 

Pokud jsi nedal na naše předchozí rady a doma nemáš čistící sadu na tenisky a ani si před prvním použitím nepoužil impregnační sprej, tak rychlou pomoc můžeš najít iv klasických domácích pomocnících. Takže v případě, že se budeš zamýšlet jak vyčistit bílé látkové tenisky, které patří mezi tvé oblíbené společníky, můžeš vyzkoušet i ověřené babské recepty. Smíchej například sodu bikarbonu s polovinou šálku octa a celou směs jemným kartáčkem vmasíruj do bot. Nech vše spolu působit 15 až 20 minut. Tenisky opláchni, vysuš a můžeš se vydat do ulic.

 

Domácí recepty na čištění foto 1

 

Na žluté skvrny vyzkoušej citron

 

Bílé látkové tenisky můžeš rychle vyčistit i pomocí domácího mýdla a vody. No a žluté skvrny dokážeš odstranit díky citrónu. Jde o přírodní bělidlo, kterým vyčistíš zejména nehezké zežloutlé povlaky na tvých milovaných Conversech. Takže citrón překroj a družinovou stranou pořádně vydrhni žluté povlaky. Na zažloutlou gumu zase můžeš vyzkoušet bělící zubní pastu.

 

Na žluté skvrny vyzkoušej citron Convers tenisky foto 2

 

Nepodceňuj prevenci

 

Na závěr ještě připomínáme, že pokud plánuješ koupi nových bot, nepodceňuj prevenci. Díky ní se nebudeš muset za pár týdnů řešit dilema jak vyčistit bílé látkové tenisky. Investice do ochranných sprejů a speciálních čistících prostředků vážnějším způsobem nenaruší tvůj rozpočet a ochrání tvé oblíbené boty před nechtěnými nečistotami.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 sneaky, boardparadise.sk


Kamenné prodejny Board Paradise