Jak vybrat vhodnou obuv na basketbal?

Velikost obuvi na basketbal

Jestli basket miluješ, tak víš, že v něm vítězí ten nejrychlejší. Běhání, skákání a otáčení do všech směrů však dá tvým nohám pořádně zabrat. Proto jsou kvalitní basketbalové boty základem úspěchu, ale také prevencí před zraněním. Takže při jejich výběru v první řadě dbej na to, aby dobře seděli. Z našich zkušeností se vyplatí vzít o pól čísla větší boty než standardně nosíš. Od jejich přední části by tě tak měla oddělovat vzdálenost přibližně polovičky tvého palce.

Anatomie basketbalových bot je alchymie

Aby byl tvůj výkon na hřišti nezapomenutelný, potřebuješ basketbalové boty s vhodnou anatomií. V zásadě se tenisky na basketbal skládají ze svršku, mezipodešve a podešve. Svršek přitom může být vysoký, střední nebo nízký. Takže pokud jsi temperamentní hráč, který jde do každého souboje naplno, určitě jdi do bot na basketbal s vyšším svrškem. Například Nike Renew Elevate 3 nebo Nike Air Max Impact 4 nedají šanci výronu kotníku ani dalším nepříjemným zraněním v dolní části chodidla.

Vyber správnou mezipodešev basketbalové obuvi

Pořádné Air Max tenisky jsou správnou obuví pro basketbal zejména díky jedinečné mezipodešvi. Speciální membrána tlumí nárazy a zároveň poskytuje propracované odpružení. Technologie stlačeného vzduchu typická pro modely Nike je v konkurenčních teniskách na basketbal nahrazena EVA pěnou či jinými polyuretanovými prvky. Například basketbalové boty inspirované Jamsonem Hardenem Adidas Harden disponují mezipodešví Bounce a perfektním barevným zpracováním. Takže nejen parádně fixují chodidlo, ale také přitahují pozornost.

Nezapomínej ani na maximální přilnavost

Při výběru vhodné obuvi na basketbal by si neměl zapomínat ani na maximální přilnavost. O tu se stará podrážka, která bude tvým největším spojencem při manévrování po hřišti. Správná trakce pomáhá zejména střelcům udržet rovnováhu, ale nezklame ani hráče na jiných postech. Za nás v tomto směru dáváme všech deset Nike ZOOM Live, ale také Adidas D.O.N. Issue 3 s postranní stabilizační konstrukcí.

⌨️ K. Kmeťová 📸 Nike, Adidas


Kamenné prodejny Board Paradise