Jak vybrat penyboard

Pennyboard je skvělá deska, která tě naučí vše potřebné, abys mohl naplno přičichnout ke skateboardingu. Navíc je malý, spratný a bezpečný. Proto se teď podíváme na to, jak vybrat pennyboard, aby sis spolu s ním mohl naplno užít letní ulice.

Kompaktní deska pro začátečníky


Jednou z největších výhod pennyboardu je, že jeho kompaktní deska je vhodná nejen pro začátečníky, ale i děti. Kromě krátké délky se od klasického skate-u odlišuje i tím, že je vyroben z plastu. Takže je lehký a v batohu nezabere mnoho místa. Ale z našich zkušeností ti doporučujeme vybírat spíše delší pennyboard. Takže určitě nevol nejmenší 22 palcovou velikost, ale v pohodě můžeš začít i na 27 palcích, aby ses vžil se skateem pod nohama a měl lepší přehled o tom, co se děje na ulicích.Kompaktní deska pro začátečníky foto 1Kolečka pro pohodlnou jízdu


Další specialitou pennyboardu jsou jeho kolečka. Ty jsou větší a měkčí než u tradičního skateboardu, což oceníš zejména při nerovném terénu. Ale dávej si pozor na materiál koleček. Plastové méně vydrží a střety s hrboly s tebou o to více zamávají. Proto jdi na jistotu a vol kvalitnější kolečka z polyuretanu. Dalším důležitým parametrem v případě koleček je jejich tvrdost. Zde bys měl zvážit své zkušenosti i hmotnost. Pokud si nižší objemové kategorie a úplný začátečník jdi do měkčích koleček do tvrdosti 80A. V případě, že máš zkušenosti víc a miluješ rychlou jízdu, tak tvoje ideální tvrdost se pohybuje nad hodnotou 80A.

I pennyboard potřebuje pořádné sneakersy


Poslední věc, na kterou bys při výběru pennyboardu neměl zapomínat, je tvoje hmotnost. Maximální nosnost má na svém štítku uvedena každá deska. Proto vol vždy pennyboard, který toho unese minimálně o 10 kilo více než ukazuje displej na osobní váze ve tvé koupelně. A když už konečně doma rozbalíš nový pennyboard nezapomínej, že na první jízdu s ním potřebuješ i kvalitní sneakersy. Ideální volbou jsou například klasické Vans Old Skool Pro nebo Nike SB Zoom Blazer.

I pennyboard potřebuje pořádné sneakersy foto 2

⌨️ K. Kmeťová 📸 boardparadise


Kamenné prodejny Board Paradise