Jak vybrat kopačky

Kopačky a hrací plocha

Fotbal je rozmanitá a dynamická hra, která se dá praktikovat na více površích. Proto je hrací plocha základní proměnnou při výběru kopaček. Špatná volba se ti v tomto případě může nehezky vymstít, protože nevhodné kopačky na hřišti jsou předzvěstí blížícího se úrazu. Proto si všímej jejich určení. To bývá označováno i zkratkami FG, SG a AG. FG se vyrábějí na suché nebo mírně vlhké přírodní travnaté povrchy. SG zase na blátivé a velmi mokré přírodní povrchy, no a AG jsou ideální na umělé trávy. Samozřejmě v široké škále kopaček se můžeš setkat is halovkami vhodnými na krytá hřiště. Speciální kategorii ještě tvoří astro kopačky lidově zvané turfy.

Cvoky a materiál kopaček

S hrací plochou souvisí i druky. Kopačky určené na měkké travnaté plochy mají většinou kovové kolíky. Naopak turfy disponují dutými cvoky a halovky plochými pryžovými cvoky. Rozmanitý je také výběr materiálů, ze kterých jsou kopačky vyrobeny. Můžeš se při nich setkat s kůží, syntetikou i textilií. V tomto případě necháme preference na tebe, ale z našich zkušeností doporučujeme rozhodně sahat spíše po kožených variantách kopaček. K nim patří například legendární Nike Legend 8 Academy se super měkkou kůží na svršku.

Herní styl a pohodlí

No a v neposlední řadě nezapomínej na to, že kopačky ti musí sednout jako ulité. Odpověď na otázku, jak vybrat kopačky, je pak velmi jednoduchá. Nejpohodlnější kousky vždy nabízí stabilní a bezpečné uzamčení chodidla. Proto vol o číslo až dvě větší kopačky než boty, které běžně nosíš. Nepodceňuj přitom ani tvůj herní styl. Dnes už v naší nabídce najdeš širokou škálu kopaček speciálně navržených pro tvou herní pozici. Takže kopačky pro útočníka kromě klasických vlastností obsahují spoustu dalších inovativních funkcí pro vylepšení jeho fotbalového výkonu. Například kopačky Adidas x Speedportal 4 se postarají o zvýšení tvé rychlosti a Nike Jr. Mercurial Superfly 9 podpoří i tvou obratnost.

⌨️ K. Kmeťová 📸 Nike


Kamenné prodejny Board Paradise