Jak kupovat dětem boty

Design a styl dětské boty

Při koupi bot pro tvého potomka by si měl víc myslet na funkčnost a střih než design. Vhodná obuv nošená od útlého věku se totiž naplno projeví v dospělosti, kdy děti nebudou muset bojovat s plochýma nohama či jinými onemocněními pohybového ústrojí. Rozhodujících je v tomto případě prvních pět let života, kdy se v chůzi a držení těla tvého synka nebo dcerky může leccos pokašlat, kvůli nošení nesprávné obuvi.

Design a styl dětské boty foto 1

Jak kupovat dětem boty?

Proto ti teď prozradíme pár zásad, na které bys měl myslet, když budeš řešit otázku jak kupovat dětem boty. V první řadě tvé malé ratolesti odměř nohy. Jednoduše vezmi krejčovský metr a zapiš si šířku i délku chodidla. Pokud je to však pro tebe při tvém malém šibalovi nadlidský výkon, tak to pojmy jako hru. Postav malého rošťáka na papír a chodidlo mu jednoduše obkreslí.

Výběr správné velikosti tenisek nike pro děti foto 2

Výběr správné velikosti

Když už znáš parametry chodidla, můžeš určit správnou velikost bot. Použij k tomu velikostní tabulky uvedené u jednotlivých modelů a vol přibližně o půl číslo větší boty. Je to tak kvůli tomu, aby chodidlo v obuvi mělo dostatečný prostor i vyrovnaný tlak na prsty. Spousta rodičů při volbě velikosti má tendenci kupovat o číslo větší tenisky. Dělají to tak z čistě pragmatických důvodů, protože dětem nohy rostou jako houby po dešti. Velká bota však představuje riziko zranění a nesprávného vývoje chodidla.

Základem jsou volné prsty a funkčnost foto 3

Volné prsty a funkčnost

Takže jednoduše řečeno, děti by měly mít při špičce boty volný prostor ve velikosti šířky palce. Jen tak dokáží bez problémů pohybovat prsty a plně se oddat jejich oblíbeným fyzickým aktivitám. V případě dětské obuvi se také doporučuje vybírat boty s uzavřenou špičkou s podporou klenby. Vhodnou volbou jsou také gumové podrážky. V nich totiž méně skluzuje, čili se díky nim eliminuje riziko pádu. Tvoje malé ratolesti na botách také ocení prodyšné materiály jako je kůže, textilie či síťovina, takže se jejich malá nožka nebude potit au všech šibalství bude hezky dýchat. Pokud chceš jít při výběru tenisek pro děti na jistotu podívej se na modely v naší nabídce. Ty splňují všechna kritéria pro zdravý vývoj dětského chodidla.

 

⌨️ K. Kmeťová 📸 google


Kamenné prodejny Board Paradise